Девизен курс конверзија Калкулатор

USD до EUR калкулатор на девизниот курс

Buy & sell Crypto in minutes
Join the world's largest crypto exchange - Binance. You get 10% of the commission!

Валута калкулатор онлајн

На curvert.com валутата конвертор нуди девизен курс за околу 165 меѓународни Fiat & Cryptocurrencies. Изберете го саканиот извор и целна валута во двете листи на конверторот на валути и внесете го саканиот износ за да го добиете тековниот девизен курс. Резултатите од конверторот на валута се достапни во јасна табеларна форма.

Конвертор на валути за вашата веб-страница?

Вие би сакале да го интегрирате конверторот на валути на вашата веб-страница? Нема проблем - ние сме среќни да ви обезбедиме сопствена верзија на нашиот конвертор на валута! Само контактирајте не и испратете ни ги вашите контактни податоци и URL-то на веб-страницата на: info@big-click.com

За валутата конвертор

Конвертор на валута од curvert.com е идеална алатка за трговци, патници и онлајн купувачи.
Со валутниот конвертор можете да конвертирате износи помеѓу произволни валути при молскавична брзина. За конверторот на валути се достапни вкупно 160 различни валути за крипто и фиат.
Одберете го Start & Target Currency од листата и внесете ја саканата сума во даденото поле. По потврдата, валутниот конвертор ќе ви даде резултат веднаш. Резултатот даден од конверторот на валута се прикажува во јасна табеларна форма.

Општи информации за валути

Луѓето ги користат валутите од 3 век п.н.е. Во форма на метали како што се бакар, сребро, калај, злато и жито како замена, средства за плаќање, вредност метар и вредност продавница.
Првите ковани монети се околу 2.500 години и хартиени пари околу 1.000 години. Постојат над 160 Фиат валути кои може да се тргува на девизниот пазар под постојано менување на девизните курсеви.
Девизниот пазар спроведува поголем обем на тргување од кредитниот или берзанскиот пазар. Најважните валути во светот се американскиот долар ($), еврото (евра), фунтата стерлинг (£) и јапонскиот јен (¥).